กาแฟ ซีททูคัพ

ซีททูคัพเป็นโรงคั่วกาแฟขนาดเล็ก ที่รับคั่วให้กับร้านกาแฟที่ต้องการใช้กาแฟคั่วคุณภาพสูง บาร์กาแฟของเราเปิดเพื่อให้ท่านที่สนใจได้ชิมทดสอบกาแฟ ตั้งอยู่ที่ชั้น G อาคารชาญอิสสระ 2 ถนนเพชรบุรีตัดใหม่ บริการท่านด้วย Seat2Cup Espresso Blend ที่เบลนด์ด้วยกาแฟไทยจากดอยสะเก็ดจังหวัดเชียงใหม่ ไฮไลท์ด้วยกาแฟ Dry Process จากดอยช้างจังหวัดเชียงราย และนุ่มนวลขึ้นด้วยการเติมกาแฟจากประเทศอินเดียและลาวเข้าไป คั่วจนเกือบเข้มแต่ยังไม่ขมมากเป็นอีกทางเลือกสำหรับคนที่ชื่นชอบเครื่องดื่มเอสเปรสโซ

ท่านสามารถแวะมาทักทายเราได้ตั้งแต่ จันทร์ถึงศุกร์ 7 โมงเช้าถึง 6 โมงเย็น และวันเสาร์ 9 โมงเช้าถึงบ่าย 3 ครึ่ง สำหรับ visitor แนะนำให้มาวันเสาร์นะครับเพราะจอดรถสะดวกกว่าและคนไม่เยอะมาก สอบถามเส้นทางหรือถ้าอยากพบผมด้วยโทรนัดที่          086 316 6629          นะครับ

old post ร้านกาแฟ ซีททูคัพ

ตกแต่งร้าน , ร้านกาแฟ ซีททูคัพ ชาญอิสสระ 2 , ลาก่อนรางน้ำ , รูปร้านที่รางน้ำ จาก flickr

แผนที่ตำแหน่งร้าน : map

Seat2Cup.com

ซื้อกาแฟ

13 Responses “กาแฟ ซีททูคัพ” →
  1. อืมมมมมมมมมมม
    ได้กลิ่นลอยมาเลย

    ไม่พลาด ไม่พลาด
    จะไปชิมแน่ๆ

    ตอบกลับ
  2. Is this blend the only coffee you offer?

    How do you like this blend if I use french press.

    ตอบกลับ
  3. This blend is our default blend normally use in our bar. Sometimes, we also offer our premium espresso blend which I prefer calling them “roaster choice” (because the roaster still enjoy playing with coffees he’s got)

    The espresso blend with frech press is fine.
    You will have a little bitter note , touch of body and some roasty aroma. Some of our customers like it with their press pot or Aeropress.

    ตอบกลับ
  4. I see. Only blended coffee. I’ll try to drop by next time I’m in town. Very silly question, can I order ristretto at your cafe (as sometimes I don’t see this offering on some Indie cafe place)

    ตอบกลับ
  5. Boblam
    I have already trained our baristi about restrict shot. However, I think it would be better if you can specify what you want they to do for you such as single or double and how many ounces you need it comes out.

    pls. keep me posted whether you like it or not so we can improve.

    thanks

    ตอบกลับ
  6. Well, I’m not really an espresso fan. If I order it, I typically leave it to barista what he sees fit. I usually say double ristretto as it’s my understanding that double is easier to brew to a good taste than single… Definitely will let you know if I have a chance.

    ตอบกลับ
  7. Finally visit your shop around 3PM on Saturday.

    The espresso was very drinkable, kinda remind me of Italian espresso styled blend but it’s much better.

    I didn’t get a ristretto that I asked as someway somehow the communication between barista and me may not be clear

    I had a cappucino too which was nice. I got a rather fainted sweetness in the milk and the temperature was tad higher than what I like, a considerable achievement in my opinion. The foam was a bit too hard, not the smooth and creamy milk that I typically had in cafe both in Hong Kong and Toronto. Could be the milk problem, though.

    Nevertheless, nothing was very memorable about the coffee. Unlike espresso in HK and Toronto which I get a long lasting after taste after I left the shop, no aftertaste that I could recall on the coffee.

    However, it seemed this blend is rather flexible one could use it in iced or hot (I’m not a fan of iced coffee) which seemed to fit Thai taste. (I saw espresso yen for this first time and I can’t imagine how it should look like)

    In addition, I sensed only a faint hint of robusta coffee, ie a caffeine kick. I prefer your blend to Segafredo which I considered very high in caffeine with somewhat strange taste that seemed to imply lots of robusta, IIRC.

    I was actually at the place earlier, ie 7:15AM per this schedule, “จันทร์ถึงเสาร์ 7 โมงเช้าถึง 6 โมงเย็น” but found the shop closed. The 7-11 and the magazine shop told me that all cafe opened around 8-9AM, not 7AM. I was lucky I had some time left in the afternoon for the coffee. Please change the schedule accordingly to the timing of shop.

    ตอบกลับ
  8. Thank you so much Boblam for the visit and your value comment.

    I wish your cap should has been better but I guess the barista who made it for you is new and lack of experiences. This is our problem and we have to try harder.

    I agree with you that our coffee is quite plain but this is more than 90% Thai coffee blend. There is a lot to do more with our dear farmer and how to roast and blend..there’s a long way to go…pls. be patience with this. That’s why I try to offer some premium blends which consist of some other country coffees but unfortunately, it’s not available the day you come.

    I’m so sorry about the schedule , I’ll correct this.
    Thank you again and hope to see you sometimes.

    ตอบกลับ
  9. Well, I’ll try to drop by next time I’m in town.

    On the coffee, I actually prefer to have Thai beans as it’s difficult to have Thai beans outside Thailand, except Muan Jai blends by Starbucks, I guess. Too bad the coffee farmer cares more about yield. Hopefully, they realize what coffee lovers like in the cup soon.

    Also, on the day I visited your shop, I finished the coffee within 10+ minutes. There was a boy coming to the table and went back to tell the barista that I finished all the coffee…

    Guess I drank too fast and act kinda weird as I guess most coffee drinker in Thailand will linger on before they finished the cup…🙂

    ตอบกลับ
  10. espresso เย็น คงจะมีแต่เมืองไทยเท่านั้นกระมังครับ เพราะถ้าไปร้านเชนส์สโตร์ อย่างสตาร์บัคเมนูเย็นก็ไม่มี espresso เย็นเหมือนกัน

    ไว้มีโอกาสผมจะแวะไปชิมกาแฟที่ร้านบ้างนะครับ

    ตอบกลับ
  11. espresso เย็น บางตำราว่าทำโดยเสิร์ฟเอสเปรสโซช็อตที่เย็นแล้วในแก้วแฟนซีทรงสูงอัดด้วยน้ำแข็งบดแล้วท๊อปด้วยวิปครีม espresso เย็นบางแห่งใช้ shaker ชิลล์เอสเปรสโซช็อตให้เย็นและมีฟองเรียกว่า shakerato ส่วนเอสเปรสโซเย็นในเมืองไทยโดยมากหมายถึงกาแฟเย็นที่ทำจากกาแฟเอสเปรสโซผสมด้วยนมข้น ให้รสชาติคล้ายกาแฟเย็นที่เราคุ้นเคยมานาน

    เรื่องเอสเปรสโซเย็น ถ้าถามผมว่ามีไหม ตอบได้ว่ามีแน่ๆ ครับ มิฉะนั้นคงไม่เป็นที่ถกเถียงกัน แต่จะเป็นอย่างไร หรือแบบไหนจึงจะถูกต้อง ก็สุดแต่ว่าใครเชื่อตำราใคร ส่วนที่ซีทเราไม่ได้ใช้ชื่อนี้ครับเพราะไม่อยากให้สับสน แต่เรามีเมนูที่เรียกว่า Thai Iced Coffee ซึ่งเป็นกาแฟเย็นที่ทำจากเอสเปรสโซผสมด้วยนมข้นสไตล์ไทย แต่ถ้าลูกค้าเดินเข้ามาแล้วสั่ง “เอสเปรสโซเย็น” เราก็จะทำให้เมนู Thai Iced Coffee ให้เลยโดยไม่ถามไถ่หรือโต้แย้งให้เสียเวลาครับ ถือว่าเป็นที่รู้กัน

    ถ้าคุณ udom แวะมาเมื่อไหร่ช่วยโพสต์คอมเม้นต์ด้วยนะครับ จะได้เป็นการช่วยปรับปรุงส่วนที่ยังบกพร่อง ขอบคุณครับ

    ตอบกลับ
  12. Talking about espresso, the act of pulling espresso over ice seemed to create quite a stir this week at a DC based Murky Coffee.. Even Washington Post has a scope on this word fight.

    A guy wants espresso on ice as a summer drink. A barista can’t do it due to a store policy. The owner came to defend saying at the temperature shock will ruin the taste + a tidbit of abuse a la ghetto latte style on the side.

    To me, the stressing on the abuse policy, ie someone ask to pull espresso on ice, move to milk bar and top it up to be come an iced latte on the cheap, will solve the problem long time ago. The temperature shock, even it’s true, may be easily counter by others, creating the illusion of cockiness/arrogance for the guy, IMHO.

    I don’t expect to see this problem at Indie cafe in Bangkok and Hong Kong as I see no milk station here. Starbucks wouldn’t care that much about this abuse, my guess

    So, one just needs to be in a right place at the right time to create a stir. See here for more discussion and pls move/edit this post if it’s not relevant.

    – Murky Iced Espresso vs. Iced Americano Argument
    http://www.coffeegeek.com/forums/espresso/general/378007

    – simmermon vs. murky
    http://www.coffeed.com/viewtopic.php?f=27&t=2255

    ตอบกลับ
  13. ล่าสุดที่สตาร์บัคส์ มีเมนู iced coffee แล้วครับ ในชื่อ blend iced coffee ผมลองแล้วไม่ค่อยถูกปากผมเท่าไร เลยต้องกลับไปดื่มเอสเปรสโซ่ร้อนเหมือนเดิม

    ตอบกลับ

ใส่ความเห็น

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / เปลี่ยนแปลง )

Connecting to %s

%d bloggers like this: